Factuurstatus controleren in het portaal

Voor een volledig toetsenbord-toegankelijk alternatief bekijkt u de video in Chrome op een Android- of iOS-apparaat, in FireFox met de add-in YouTube ALL HTML5 geïnstalleerd of schakelt u Flash uit in Internet Explorer.

Pdf downloaden: Factuurstatus controleren in het portaal

Video script: Factuurstatus controleren in het portaal

Hallo, deze video is gemaakt om te laten zien hoe gemakkelijk het is om via het Tungsten Network-portaal de factuurstatusservice te gebruiken. ​

Het opvragen van informatie over de laatste status van facturen of creditnota's is zeer eenvoudig via Tungsten Network. Klik in de startpagina op “WAAR IS MIJN FACTUUR?”. U kunt ook in de hoofdmenubalk klikken op "Factureren". Klik vervolgens op "Factuurstatus".​

Tungsten Network biedt verschillende mogelijkheden voor het opvragen van de status van uw ingediende factuur of creditnota. Voer eerst het factuur- of creditnotanummer in het volgende veld in: Factuur zoeken. Als het factuur- of creditnotanummer niet volledig bekend is, voert u het factuur- of creditnotanummer gedeeltelijk in gevolgd door een *. Het systeem zoekt ook naar facturen of creditnota's wanneer het PO- of transactienummer is ingevoerd.​ Zodra uw factuur of creditnota is gevonden, wordt de status weergegeven. Indien u meer informatie nodig heeft over de weergegeven status of als u graag de volledige lijst met factuurstatussen wilt bekijken, klikt u op "Hulp bij deze pagina". Laten we de factuurstatus eens verder bekijken.​

U kunt een of meerdere facturen of creditnota's volgen via het cirkeldiagram op de hoofdpagina Factuurstatus. Als u de resultaten wilt filteren, selecteert u de periode in het keuzemenu.​ Klik vervolgens op een van de statussen uit het cirkeldiagram.​

Als de factuur of creditnota de status verzonden, opgeslagen of geaccepteerd heeft, dan ligt deze nog bij Tungsten Network. ​Als de factuur of creditnota de status afgeleverd, ontvangen, goedgekeurd of betaald heeft, dan ligt deze bij uw klant. ​Als de factuur de status afgewezen, mislukt of uitzondering heeft, dan is er iets fout gegaan. Als de factuur de status uitzondering heeft, dan wordt deze door uw klant gecontroleerd. Kijk of er updates zijn met betrekking tot facturen of creditnota's in de status "Uitzondering". De status van de factuur of creditnota wordt bijgewerkt zodra uw klant het controleproces heeft voltooid. ​

Zoek uw factuur of creditnota in de tabel onderaan de pagina. Voor aanvullende informatie met betrekking tot de status van uw factuur of creditnota klikt u op "Details bekijken".​

De pagina Factuurstatus bevat het documentnummer, de datum, het transactienummer, de factuurnaam en het factuuradres van uw klant. De status van de factuur of creditnota wordt onderaan de pagina weergegeven. ​

Het verwerkingsproces wordt rechts op de pagina weergegeven. Het verwerkingsproces bevestigt de huidige status van de factuur of creditnota en de volgende stap in het betalingsproces. Zodra u alle informatie heeft bekeken, klikt u op "Terug" als u een nieuwe zoekopdracht wilt uitvoeren.​ Klik vervolgens op "Herstellen" als u onderstaande tabel wilt instellen op de originele filterinstellingen. ​

Het opvragen van informatie over de laatste status van facturen of creditnota's is zeer eenvoudig via Tungsten Network. Als u hulp nodig heeft bij het gebruik van het Tungsten Network-portaal of technische problemen ondervindt, adviseren wij u de pagina "Help en support" te gebruiken.​